Det enda som behövdes var ett TACK!

Som ni kanske förstod om ni läste mitt förra inlägg så har jag jobbat på en del olika ställen men oftast inom samma shanger, äldreomsorgen! Ja det har varit alltifrån hemvård, nattpatrull, planering, ja name it and I  did it 😉.

Men något som alla mina arbetsplatser har gemensamt är en kommunikation som inte är rak. Och tyvärr tror jag detta är mer vanligt än vad arbetsgivare och personal förstår.

Ja jag tror detta är en stor bov till många olyckliga arbetsplatser.

Tänk om natten och dagen kunde lita på varandra att de gör sitt jobb eller bara för att natten vill ha ett par filtar betyder det inte att man lägger sig och sover och struntar i vårdtagarna! Jag vet själv att man bryr sig lika mycket vilken tid på dygnet man än jobbar!

Hade natten och dagen bara fått en stund tillsammans där det är ok att ta en kaffe och fralla ihop ja då tror då jag att man blir ännu mer hjälpsamma till varandra.

Eller chefen tar och hälsar på personalen när hon kliver in i lokalen, japp en sådan chef har jag haft! Pinsamt eller Hur?!

Absolut är det viktigt att personalen kommunicerar med varandra, en livs avgörande bit i mitt yrke kan man nog säga!Men jag tänkte ge mig in lite mer på chefer/ledare och deras kommunikation. Det är ju ändå de som ska leda arbetsplatsen och har personal ansvar. Så som chef måste man tyvärr tänka till lite och ja jag vet hur svårt det kan vara och jag vet att jag har gjort stora misstag. Men nu när jag har blivit mogen å så klok HAHAHA (ironisk nu) så tänkte jag dela med mig av mina känslor, erfarenheter och kunskaper.

Tänk er att ha en chef som kommer och sätter sig och dricker lite kaffe med dig och dina kollegor under ditt arbetspass, bara för att vara en mer synlig chef.

Och japp jag har haft flera sådana chefer, Lykko mig eller hur 😁.

Något som en chef/ledare ska försöka tänka på är att vi är kollegor. Vi alla är ju på vår arbetsplats och vi alla vill att det ska funka bra. Så japp mina chefer och jag vi är på samma nivå i mina ögon även om inte de håller med om det 😂😂😂.

Bara detta att besluta något om en annan människa utan att kommunicerat först, bara för att man kan göra så. Ja personalen blir ju mer och mer sugna på att inte ställa upp.

Det är bättre att fråga och få ett absolut, än att göra något bara för att man kan.Lyssna och kommunikation är något som står varandra nära. Ja lyssnar du inte så svarar du på något annat! Logiskt eller hur!

Och att vara en god lyssnare är en mycket svår bit. Jag gissar att ni är fler med mig som känner när man kliver ut från chefens kontor att nä hen lyssna inte och dagar senare får du bekräftelsen på att hen bara blunda för ditt förslag/åsikt/oro och ja den känslan av besvikelse man får i kroppen är inte rolig.Ett stort tipps till dig som är chef/ledare är ett Tack, ett tack är Guld värt och ja ni som har läst ledarskap har nog hört det förut, att visa att du har lyssnat och tacka även om du tycker typ idén är dålig. För alla kan vi inte tycka samma sak, men utav 10 dåliga idéer växer det kanske fram en bra! Så ett tack till  personalen och de kanske lämna mötet med ett leende! Det hade väl även gjort din dag!!Det finns en massa tankar och idéer om hur man ska kunna bli en bra ledare/chef

Men här har du några enkla 😉 tips som man kan jobba med om man vill ge sig själv en chans som ledare!Så massa kärlek och Tack för att ni läser mitt inlägg ❤❤


Anonym:

Så klok å vis ❤❤❤/ Nina

Svar: TACK fina du ❤
Susanne

Kommentera inlägget här: