Sjukfrånvaro

Inom undersköterskor yrket är det som jag förstått det iallafall mycket hög sjukfrånvaro och man kan ju ställa sig frågan varför?! Ja och det är helt rätt fråga, för att få en lösning på problemet är det bästa att gå till grundproblemet.

Att rota lite i det så kommer man nog allt komma till många bra lösningar som kommer kosta pengar Men som alla tjänar på i långa loppet.s Undersköterskor, chefer av alla de slag och såklart politiker. 


Det enda jag vet inte funkar, det är att misstro alla som sjukskriver sig, att försöka hitta lösning att göra det jobbigare för alla att stanna hemma. För även om det finns de som är arbetslata så vill överlägset fler gå till sitt jobb som undersköterska!

Att misstro personalen vet vi ju alla att det bara skapar en dålig rundgång.

Så varför inte ta en person som intervjuar personalen och sen låta denna person göra sitt dokument om varför det är hög frånvaro. Ja jag tror nog arbetsgivaren inte kommer bli så överraskad, men frågan är om det kommer blunda för det eller ej!

Klart jag sitter på vissa lösningar som jag tror att fler andra undersköterskor också gör. Men kommer nog behålla de för mig ett tag till 😉😂. 
Men lite orsaker kan jag gärna dela med mig, så är det för er att tänka ut bra lösningar 😉😉
Ja orsakerna vad jag tror iallafall är schemat, ledare, engagemang, kollegor, antal arbetsuppgifter och vad för arbetsuppgifter, att bli misstrodd och inte lyssnad på! 
Ja dessa är några jag kommer på.
Men snälla arbetsgivare vi ut och lyssna på personalen och lita på dem! 

❤❤❤

Kommentera inlägget här: